+31 (0)616953901

SCOPE CREEP MANAGEN

Maak zaken bespreekbaar!

Natuurlijk is je primaire taak als projectmanager om er voor te zorgen dat de doelen gehaald worden. Planningen, leveren en budget staan daarbij voorop. Maar wat als zaken anders lopen? Als je de controle over meerwerk dreigt te verliezen, met een sfeer van ruzie tot gevolg. Wat dan….? 
Deze training geeft hier antwoord op door aan de slag te gaan met jouw eigen cases, die we in groepsverband behandelen. Een programma in vier stappen.

JOUW GEDRAG

Kijk altijd eerst naar je zelf, want daar heb je invloed op. Met behulp van een assessment krijg je dat inzicht. Je wordt je bewust van je eigen kwaliteiten en valkuilen. 

KRUIP IN DE HUID!

Alleen als je je zelf begrijpt, begrijp je ook je klant. Immers jij bent het die een bepaalt gedrag oproept. Door je echt te verdiepen in de beweegredenen van je klant zul je in staat zijn om op de juiste én effectieve wijze te anticiperen. 

ANALYSE AANPAK

Ga nooit onvoorbereid het gesprek aan. Tijdens de training leer je hoe je je het beste kunt voorbereiden. Op inhoud, maar vooral op houding en gedrag. Hoe ga jij je klant benaderen? En toets je met collega’s wat bij jou past? Want uiteindelijk is het zaak zo veel mogelijk je zelf te zijn.

ROLLENSPEL

Met je collega ga je tijdens een rollenspel ervaren wat de impact van jouw gedrag is. Als tegenspeler ervaar je hoe dat gedrag overkomt. En precies om die reden doen we die oefening zonder acteurs. Zodat je beide inzichten zult opdoen.